​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

De ultieme handleiding voor het investeren in aandelen in 2022

March 2, 2022
Inhoudsopgave

In dit artikel ga ik jullie meenemen in de beleggingswereld. In deze handleiding ga ik jullie uitleggen hoe je kunt beleggen in aandelen. Hopelijk begint hier jouw beleggingscarriere, voor zover deze nog niet begonnen is.

Beleggen in aandelen: de basis

Investeren in aandelen betekent het kopen van eigendomsaandelen in een beursgenoteerd bedrijf. Die kleine aandelen staan ​​bekend als de aandelen van het bedrijf, en door in dat aandeel te beleggen, hoopt u dat het bedrijf groeit en in de loop van de tijd goed presteert. Wanneer dat gebeurt, kunnen uw aandelen waardevoller worden en zijn andere beleggers misschien bereid ze van u te kopen voor meer dan u ervoor hebt betaald. Dat betekent dat u winst kunt maken als u besluit ze te verkopen.

Investeren op de aandelenmarkt is een spel van lange adem. Een goede vuistregel is om een ​​gediversifieerde beleggingsportefeuille te hebben en belegd te blijven, zelfs wanneer de markt ups en downs heeft, zoals begin 2022. Recente zorgen over de torenhoge  inflatie , de Russische invasie van Oekraïne, renteverhogingen van de Federal Reserve en de COVID- 19 pandemie hebben allemaal geleid tot uitverkoop op de markt. Maar de meeste financiële adviseurs zullen u vertellen om ze allemaal te kopen en vast te houden.

Een van de beste manieren voor beginners om te beginnen met beleggen op de aandelenmarkt, is door geld op een online beleggingsrekening te zetten, die vervolgens kan worden gebruikt om te beleggen in aandelen of beleggingsfondsen. Met veel effectenrekeningen kunt u beginnen met beleggen voor de prijs van een enkel aandeel. Sommige makelaars bieden ook papierhandel aan , waarmee u kunt leren kopen en verkopen met beurssimulators voordat u echt geld belegt.

Bekijk ook eens deze handleiding voor het investeren in aandelen.

Verschillende manieren om in aandelen te beleggen

Er is meer dan één manier om in aandelen te beleggen . U kunt kiezen voor een van de volgende benaderingen of alle drie gebruiken. Hoe u aandelen koopt, hangt af van uw beleggingsdoelen en hoe actief u betrokken wilt zijn bij het beheer van uw portefeuille.

  • Investeer in individuele aandelen.  Als u graag onderzoek doet en leest over markten en bedrijven, is beleggen in individuele aandelen een goede manier om te beginnen met beleggen in aandelen. Zelfs als de aandelenkoersen van sommige bedrijven behoorlijk hoog lijken, kunt u overwegen om fractionele aandelen te kopen als u net begint en slechts een bescheiden hoeveelheid geld heeft.
  • Investeer in aandelen-ETF’s.  Exchange-traded funds ( ETF’s ) kopen veel individuele aandelen om een ​​onderliggende index te volgen. Wanneer u in een ETF belegt, is het alsof u aandelen koopt van een zeer brede selectie van bedrijven die zich in dezelfde sector bevinden of die een aandelenindex vormen, zoals de S&P 500. ETF-aandelen worden op beurzen verhandeld zoals aandelen, maar ze bieden meer diversificatie dan aandelen bezitten een individuele voorraad.
  • Investeer in aandelenfondsen.  Beleggingsfondsen  hebben bepaalde overeenkomsten met ETF’s, maar er zijn belangrijke verschillen. Actief beheerde beleggingsfondsen hebben managers die verschillende aandelen kiezen in een poging een benchmarkindex te verslaan. Wanneer u aandelen van een aandelenfonds koopt, komt uw winst uit dividenden, rente-inkomsten en vermogenswinsten. Goedkopere indexfondsen zijn beleggingsfondsen die meer als ETF’s werken.

Houd er rekening mee dat er geen goede of verkeerde manier is om in aandelen te beleggen. Het vinden van de beste combinatie van individuele aandelen, ETF’s en beleggingsfondsen kan wat vallen en opstaan ​​kosten terwijl u leert beleggen en uw portefeuille opbouwt.

Conclusie

Hopelijk heb je nu een beeld wat investeren in aandelen is. Mocht je nog vragen hebben of niet weten waar je moet beginnen, stuur dan gerust een berichtje in de comments. Investeren in aandelen kan ervoor zorgen dat je financieel onafhankelijk wordt, dus ik raad je om dit zeker serieus te nemen!

 

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.