​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Oostenrijk: belangrijk knooppunt voor transport in Europa

August 17, 2023
Inhoudsopgave

Adembenemende Alpenlandschappen, componisten als Mozart en Beethoven en niet te vergeten heerlijke gerechten als Wiener Schnitzel en Sachertorte. 

Oostenrijk staat om vele dingen bekend, maar wellicht wat minder om zijn uitstekende transportinfrastructuur. Het land is uitgegroeid tot een belangrijk knooppunt voor handel in Europa. In dit artikel zullen we de logistieke voordelen van transport van/naar Oostenrijk bespreken en waarom Transportbedrijf Twentepoort Logistiek uw ideale partner is voor transport naar dit land.

Oostenrijk: belangrijk knooppunt in Europa

Oostenrijk fungeert, dankzij zijn geografische ligging in het hart van Europa, als een belangrijke hub voor internationaal transport tussen West- en Oost-Europa en Noord- en Zuid-Europa. 

Met grenzen aan acht verschillende landen heeft Oostenrijk directe toegang tot meerdere markten. Het land grenst namelijk aan: 

  • Duitsland
  • Hongarije
  • Italië
  • Liechtenstein
  • Slovenië
  • Slowakije
  • Tsjechië
  • Zwitserland 

Import en export van/naar Oostenrijk

Oostenrijk en Nederland onderhouden hechte handelsbanden. Beide landen maken deel uit van de Europese Unie, wat de handel tussen de landen versoepelt. Vanuit Oostenrijk worden onder andere machines, elektronica, auto-onderdelen, voedingsmiddelen en chemische producten naar Nederland geëxporteerd. Nederland exporteert op zijn beurt vooral producten als machines, elektronica, landbouwproducten en chemische stoffen naar Oostenrijk. 

Logistieke infrastructuur van Oostenrijk 

Oostenrijk staat bekend om zijn uitstekende logistieke infrastructuur: goed onderhouden wegen, moderne spoorwegen en luchthavens vormen de basis voor snelle en betrouwbare transportverbindingen, waardoor een moeiteloos transport van uw goederen van en naar Oostenrijk mogelijk wordt gemaakt.

De Donau, die door Oostenrijk stroomt, biedt daarnaast toegang tot internationale vaarroutes en vormt een belangrijke transportroute voor vrachtschepen.

Transport van/naar Oostenrijk

Of het nu gaat om het transporteren van goederen over de weg, via het spoor of door de lucht, transportbedrijf Twentepoort Logistiek weet de weg naar dit land uitstekend te vinden.  Het transportbedrijf verzorgt dagelijks vele transporten naar geheel Oostenrijk, zowel groupage als FTL zendingen. Dit gebeurt o.a. naar de grotere steden als Wenen, Graz en Linz, maar iedere andere bestemming in Oostenrijk is mogelijk.

Ook transporteren van/naar Oostenrijk?

Wilt u meer weten over de transportmodaliteiten van/naar Oostenrijk, of wilt u voor uw bedrijf ook goederen transporteren naar dit land? Bezoek de pagina Transport Oostenrijk op de site van transportbedrijf Twentepoort Logistiek voor meer informatie.

 

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.