​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Wat zijn gezonde werkgewoonten

June 11, 2024
Inhoudsopgave

We brengen tegenwoordig steeds meer tijd achter een bureau door. Gezond werken is daarom belangrijker dan ooit. Je kunt je werkgewoontes verbeteren met een paar praktische tips en slimme aanpassingen. Belangrijk voor een gezonde werkhouding is afwisseling. De hele dag zitten is slecht voor je rug en nek. Daarom is een zit sta bureau een goede investering. Hiermee kun je afwisselen tussen staan en zitten. Zo krijg je meer beweging en het belast je lichaam een stuk minder. Zet een timer om jezelf eraan te herinneren dat je elk uur even gaat staan of lopen. Zo blijf je actief, ook al heb je een drukke werkdag. 

 

Ergonomisch zitten

Naast een zit sta bureau is een goede stoel ook van belang. Ergonomische bureaustoelen ondersteunen je rug en zorgen voor een goede houding. Kies voor design bureaustoelen die comfortabel en stijlvol zijn. Stel je bureaustoel goed af: je voeten moeten plat op de grond staan met je knieën in een hoek van 90 graden en een rechte rug. Zo voorkom je rugklachten en kun je je goed concentreren. 

 

Beweeg tijdens werktijd

Beweging is belangrijk voor je gezondheid. Maak er een gewoonte van om regelmatig even te bewegen tijdens je werkdag. Maak een korte wandeling tijdens je pauzes of doe wat rekoefeningen. Sta op en rek je uit, loop een rondje om je bureau of doe een paar squats. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je voelt je beter en meer gefocust na een korte pauze met beweging. 

 

Gezonde snacks en genoeg water

Naast een goede werkhouding en voldoende beweging is gezond eten en genoeg drinken ook belangrijk. Zet een fles of glas water op je bureau en drink regelmatig wat. Gezonde snacks zoals fruit, yoghurt of noten geven je energie en zo voorkom je een middagdip. 

 

Stress vermijden

Stress is van grote invloed op je gezondheid. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden door je werk goed te plannen en realistische doelen te stellen. Neem regelmatig pauze en zorg voor genoeg tijd om te ontspannen. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Plan je dag zo dat je genoeg tijd hebt voor ontspanning en leuke dingen na werktijd. Zo blijf je gemotiveerd en voorkom je burn-out klachten. Met deze tips kun je je werkgewoontes verbeteren en gezonder werken. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, ook op je werkplek. Zo blijf je fit en productief, zowel thuis als op kantoor.

 

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.