ABC Zaken
Image default
Detailhandel

Dit moet je weten over OSB platen

Een van de meest gebruikte plaatmaterialen in de bouwindustrie zijn spaanplaat en multiplex. Deze platen zijn sterk, relatief goedkoop en zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen.

Vooral de duurzaamheid van de platen speelt bij het uitvoeren van klusprojecten een grote rol, waardoor professionals op zoek zijn naar alternatieven.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan OSB platen. Voordat je ermee aan de slag kunt, is het verstandig om te bekijken welke opties er zijn. En hoe kun je deze toepassen bij jouw volgende klusproject? Alles wat je moet weten, staat hieronder omschreven.

Een groot aantal toepassingen mogelijk

OSB platen zijn Oriented Strand Board platen, welke bestaan uit houtschilfers met een bindmiddel en lijm. Voor de platen is relatief weinig lijm benodigd, waardoor er een milieuvriendelijke oplossing is ten opzichte van bijvoorbeeld de waferboard platen.

De platen kun je inzetten voor een groot aantal toepassingen. Denk hierbij aan het isoleren van woningen, maar ook het maken van meubelstukken.

Beide kanten van de plaat zijn volledig afgewerkt, zodat je ook direct voor een goede afwerking zorgt. Dit geeft jou de gelegenheid om snel door te werken en daarbij voor duurzame uitstralingen te zorgen in en rondom de woning.

Een sterk materiaal met lange levensduur

Een van de grootste voordelen van OSB platen is dat deze enorm sterk zijn. Hierdoor gebruiken ook veel professionals de platen voor het realiseren van een ondervloer of tussenwand.

Door de afwerking op de plaat zijn de platen ook buiten toe te passen, zoals bij een tuintafel of een nieuwe schutting. Houd er dan wel rekening mee dat de platen nog een keer extra behandeld dienen te worden voor de lange levensduur.

Het sterke materiaal zorgt er dan voor dat jij een lange levensduur hebt en geen grote ecologische voetafdruk achterlaat met jouw klusproject.

https://www.platenshop.be