ABC Zaken
Image default
Detailhandel

Zo gebruik jij je regenjas op de juiste manier

Zo gebruik jij je regenjas op de juiste manier

Wanneer het regent, is het wel zo prettig dat je een regenjas hebt, zodat je niet helemaal nat wordt. Ondanks dat veel mensen er wel één aan de kapstok hebben hangen, zien we toch dat het grootste deel van de mensen de jas niet of niet goed draagt. Het is namelijk wel belangrijk dat je de jas goed dicht doen en ook rekening houdt met het op de juiste manier laten aansluiten van je kraag en eventueel ook capuchon. Doe je dit niet, dan loop je namelijk alsnog het risico dat je nat regent en dat is nu juist wat je ten koste van alles wilt proberen te voorkomen. Om je een idee te geven hoe je dit het beste kunt doen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je nat wordt terwijl je een regenjas draagt.

 

Kijk goed naar het weer

Het kan zijn dat het maar een klein beetje regent. Je kunt jezelf dan beter even afvragen of het verstandig is om een regenjas dames aan te trekken of dat je toch je normale jas pakt. Een regenjas heeft namelijk wel het voordeel dat je droog blijft, maar is vaak ook een stuk minder ademend. Wanneer het namelijk maar heeft iets regent, is het aan te raden om je winterjas te pakken, zodat je het ook direct lekker warm hebt. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent. Vooral wanneer je langs een drukke straat loopt en het buiten al donker is en het ook regent. Heb je alleen een donkere jas, dan is het advies om jezelf beter zichtbaar te maken door middel van een reflecterend hesje of verlichting.

 

Zorg voor een capuchon

Vooral bij een regenjas kind is het belangrijk dat er ook een capuchon op de jas zit. Je hebt er natuurlijk nog niets aan dat wanneer je in de regen loopt, je kleding wel droog blijft, maar je wel een nat hoofd hebt. Op het moment dat dit het geval is, zal je namelijk merken dat ook de rest van je lichaam heel erg snel afkoelt. Let er dus bij het uitzoeken goed op of er één op zit. Vind je het nu vervelend dat er altijd een capuchon op zit, kijk dan of je een regenjas kunt vinden waarbij je deze eraf kunt ritsen. Zo bepaal je dus helemaal zelf wanneer je er wel of wanneer je er juist geen één wilt dragen.

 

Kijk goed naar de ritsen

De ritsen en ook naden van een regenjas zijn de enige plekken via waar het waren naar binnen kan dringen. Kijk daarom dus ook goed naar de naden en of deze daadwerkelijk goed zijn af te sluiten. De meeste wat kwalitatief hoogwaardige jassen hebben vaak een extra flap die met klitteband te bevestigen is en over de rit kan worden heen gevouwen. Op deze manier kan het water niet bij de rits en hoef je ook niet bang te zijn dat de binnenkant van de jas nat wordt.