​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Het verschil tussen een ladder en een trapladder

November 21, 2022
Inhoudsopgave

Wie niet dagelijks bezig is met klussen zal het verschil tussen een ladder en een trapladder niet kennen. Toch is het goed om daar iets meer over te weten als je een nieuwe ladder aan gaat schaffen. Een ladder bestaat uit twee zijkanten, stijlen genoemd, waar sporten tussen zitten.

De sporten zijn de verbindingsstukken of treden, waar je je voeten op neerzet. De meeste ladders moeten tegen een muur worden gezet om er op te kunnen klimmen. Er bestaan heel veel soorten ladders, zoals een schuifladder, een reformladder, een vouwladder en een telescoopladder.

Kenmerken van een trapladder

Een trapladder bestaat eveneens uit twee stijlen waar sporten tussen zitten. Een trapladder heeft echter een vaste lengte, in tegenstelling tot de meeste ladders, en is voorzien van een stevige standaard. Daardoor kan een trapladder worden gebruikt zonder dat er een steunpunt nodig is, zoals een muur. Een ander verschil is, dat de sporten van een trapladder plat zijn, in plaats van rond, zoals bij een ladder. De meeste trapladders hebben aan de bovenkant een platform. Dat is een veilige plek om op te staan, of om er gereedschap op te leggen.

Wat is nodig: een trapladder of een ladder?

Of je een ladder of een trapladder moet gebruiken is afhankelijk van de klus die je gaat doen. Voor een klus op hoogte is een ladder handiger, want daarmee zijn veel grotere hoogtes te bereiken. Als je een klus gaat doen waar je lang mee bezig bent is een trapladder echter handiger. Door de platte sporten kun je daar comfortabeler op staan. Andere factoren die belangrijk zijn voor het soort ladder dat je gaat aanschaffen zijn de opslagplek en het transport. Bij weinig opslagruimte is een trapladder handig. Een trapladder past ook in een personenauto.

https://www.laddershop.be

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.