​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Afval recyclen: hoe werkt dat?

July 14, 2023
Inhoudsopgave

In dit artikel bespreken we hoe afval wordt gerecycled en waarom het scheiden van afval zo belangrijk is in dit proces. Ook lees je hoe je jouw bedrijfsafval op een milieuvriendelijke wijze kunt laten inzamelen en wat je met jouw afval moet doen tijdens een verbouwing. Zo weet je binnen enkele minuten hoe jij kunt bijdragen aan het recycleproces!

Scheiden en sorteren

Bijna al het afval is herbruikbaar of recycleerbaar; dat maakt dat ‘afval’ eigenlijk niet bestaat, omdat we van bijna alles nieuwe grondstoffen kunnen maken. Dat zijn bijvoorbeeld kroondoppen voor glazen flessen, gerecycled wc-papier en rubberen laarzen die gemaakt zijn van oude autobanden. Sommige spullen zijn herbruikbaar, zoals meubels die kapot zijn of die je niet meer wilt hebben. Ook elektronica zoals computers en printers kunnen hergebruikt worden; dat noemen we dan refurbished. Belangrijk bij het recycle proces is dat je het afval goed leert te scheiden van elkaar. Daarom zijn er verschillende containers waar we ons afval in doen en kun je overige spullen naar het recyclagepark brengen. Doordat het afval gescheiden ingezameld wordt, kan het uiteindelijk worden gesorteerd en op deze manier worden hergebruikt of gerecycled.  

Bedrijfsafval laten ophalen

Heb je een bedrijf? Dan heb je ongetwijfeld afval waar je graag op een correcte en milieuvriendelijke manier vanaf wilt. Ook als bedrijf draag je bij aan het recycleproces door je afval goed te scheiden. Om dit goed te doen, kun je het beste een container huren bij een afvalbedrijf zoals Renewi; daar kun je voor elke afvalstroom een container huren, of het nu gaat om gevaarlijk afval, vertrouwelijk papier of glas. De container huur je gemakkelijk online en je kunt je bedrijfsafval laten ophalen op de momenten dat jou het beste uitkomt. Dit kan één keer per week, maar ook eens per maand zijn; dat is afhankelijk van de hoeveelheid aan bedrijfsafval dat je hebt.

Een verbouwing

Een container huren bij een afvalbedrijf kan niet alleen voor het gewone huis-tuin-en-keukenafval of bedrijfsafval, maar ook bij een verbouwing zijn er speciale containers te huur. Voor een kleine verbouwing is een puincontainer een goede oplossing; hier mogen oude of kapotte tegels, bestrating en dakpannen in. Ook metselwerk en restbeton mag je in een puincontainer doen. Wanneer je een groot project op de planning hebt staan, kun je het beste kiezen voor een bouwcontainer. Hier mag nog veel meer in dan in een puincontainer; zo weet je zeker dat al het afval dat vrijkomt bij de verbouwing gerecycled kan worden. 

 

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.