​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Plisségordijnen in vele soorten en maten

January 20, 2023
Inhoudsopgave

Plisségordijnen in vele soorten en maten

Plisségordijnen zijn er in vele soorten en maten. In deze blog leg ik uit hoe deze bijzondere vorm van raambekleding toepasbaar is op bijna ieder raamtype. Bij Marasol zijn al deze soorten op maat verkrijgbaar.

Verschillende plisséstoffen

Het eerste onderscheid binnen de plissegordijnen zien we in de stofsoorten. Er bestaan plisségordijnen met een enkele laag stof en plissés met een dubbele laag stof. Deze laatste worden ook wel honingraat plisségordijnen genoemd.

De enkele stof plissés hebben zoals je zou verwachten één laag stof. De stof ligt bij een volledig geopend plissé gevouwen op elkaar. Als je het opent komen de vouwen mooi tot zijn recht. Om het plissé te bedienen lopen er koorden door de stof. Bij de enkele stof plisségordijnen zie je deze lopen. Als je een verduisterend plissé wenst, adviseer ik daarom altijd om voor een honingraat stof te kiezen. Hierbij zie je de koorden niet lopen en kan er dus ook geen licht door de gaatjes waar de koorden doorheen lopen komen.

De dubbele stof plisségordijnen zijn opgebouwd uit twee lagen stof die aan elkaar zijn gemaakt. Bij een gesloten plissé zie je aan de zijkant de vorm van een honingraat. Vandaar de naam honingraat plissé.

Beide soorten stoffen hebben hun eigen eigenschappen. Op mijn website vermeld ik deze eigenschappen bij alle soorten stof. Zo kun je zien welke stof het beste verduistert, het meeste licht doorlaat en het beste isoleert in de zomer en winter.

Bedieningsmogelijkheden van plisségordijnen

Plissés kunnen worden uitgevoerd met handgreep, trekkoord of motor. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen.

De plisségordijnen met handgreep zijn vooral geschikt voor de kleinere ramen. Deze worden altijd ingespannen, wat wil zeggen dat ze zowel aan de boven- als onderzijde moeten worden bevestigd. Ze zijn ook te plaatsen op draaikiepramen en deuren en eenvoudig te bedienen met handgreep. Bij dit type zie je boven de stof geen koorden lopen, deze zijn alleen zichtbaar aan de zijkant. Handgreep plissés zijn zowel in standaard als top-down bottom-up variant verkrijgbaar.

De plissés met koordbediening zijn erg mooi voor grotere raampartijen en ramen waarbij het niet aan de onderzijde hoeft te worden bevestigd. De standaard uitvoering kan wel tot drie meter breed worden gemaakt. De top-down bottom-up variant kan tot 220 centimeter breed worden gemaakt.

De elektrische plisségordijnen worden uitgevoerd met motor die zowel met afstandsbediening of app op je telefoon of tablet kan worden bediend. Ook is het mogelijk te kiezen voor een schakelaar in de muur. 

Plisségordijnen voor lichtstraten en koepels

Dakkoepels en lichtstraten zijn een mooie aanvulling voor je huis en interieur. Het lichtinval is fantastisch. In de zomer kan het echter erg warm worden en in de winter kan veel warmte verloren gaan via deze ramen. Speciaal voor deze ramen heeft Verano plisségordijnen ontworpen die ook horizontaal mooi op hun plek blijven hangen. Deze zijn zowel met handgreep (eventueel met bedieningsstang zodat je er vanaf de vloer makkelijk bij kunt) als met motor uit te voeren.

Smartfit plissé

Ook kunststof en aluminium kozijnen kunnen worden voorzien van plisségordijnen. Verano heeft een mooi product ontworpen voor deze ramen: smartfit. Hierbij wordt het gordijn in een frame geplaatst en met sterke magneten of clips tussen het glas en het rubber van de kozijnen geplaatst. De montage is super eenvoudig en snel te realiseren. Ook voor draaikiepramen is dit een ideale oplossing.

Gratis online advies en samples in huis

Wij hebben geen inmeet- en montageservice. Dat betekent dat we niet fysiek bij je langskomen om je ramen op te meten of om de raambekleding te monteren. Hierdoor kunnen we de prijzen laag houden en ons focussen op goed advies op afstand. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden van onze raambekleding bij jouw ramen. Als je mij foto’s mailt van je ramen zie ik heel snel wat wel en niet kan. Ook stuur ik je graag een aantal samples op zodat je thuis kunt kijken welke stoffen en structuren het beste bij je ramen en interieur passen.

Zie ik je snel op marasol.nl?

-Anna van Marasol

https://marasol.nl/

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.