​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Waarom je niet meer om driepuntssluiting heen kan

August 8, 2022
Inhoudsopgave

Driepuntssluiting of meerpuntssluiting wordt tegenwoordig bij steeds meer nieuwbouw toegepast. Ook zul je zien dat bij vrijwel iedere deur naast een standaard frees in het midden ook meteen de hele zijkant uitgefreesd kan worden voor een meerpuntssluiting. In dit blog behandelen we het nut en de noodzaak van een driepuntssluiting.

Wat is een driepuntssluiting?

Meestal hebben we het over een driepuntssluiting of een meerpuntssluiting. Gemene deler is in ieder geval dat de deur op meerdere plekken wordt afgesloten. Drie is het meest gangbaar, maar er zijn er ook die op wel vijf plekken afsluiten. Een meerpuntssluiting sluit een deur op meerdere punten af. Die sluitingen zitten in een strip verwerkt die over de gehele hoogte van de deur wordt gemonteerd. Je hebt natuurlijk de oude vertrouwde blokschoot in het midden, maar bij een driepuntssluiting wordt dit aangevuld met twee haakschoten die onder en boven aan de deur vergrendelen.

Wat is het nut van meerpuntssluiting?

De meeste driepuntssluiting werken door de kruk omhoog te trekken waardoor de haken van de extra sluitingen in het kozijn haken, dit noemen we krukbediening. Dit kan vast gezet worden in combinatie met het uitdraaien van de blokschoot op het moment dat je de sleutel omdraait. Zo vergrendel je met een kleine extra handeling de deur op drie plekken. Hierdoor heb je een betere en eenvoudigere vergrendeling van je deur dan met bijvoorbeeld twee bijzetsloten. Als je nóg betere beveiliging wil kun je ook een meerpuntssluiting met bijvoorbeeld vijf schoten kiezen. Zo weet je zeker dat geen enkele inbreker nog jouw deur forceert om dat de schoten te dicht op elkaar zitten.

Optimale beveiliging

Een driepuntssluiting heeft meestal de allerhoogste SKG keuring. Je deur is op meerdere plekken vergrendeld waardoor een deur met een koevoet openbreken een kansloze missie wordt. Wel is het nog handig om ook kerntrekbeveiliging aan te brengen voor de optimale beveiliging. Vraag vooral de slotenmakers van Toplock.nl voor advies over meerpuntssluiting in jouw huis.

 

https://www.toplock.nl/driepuntssluiting

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.