​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Affiliate website laten maken

March 4, 2022
Inhoudsopgave

Affiliate website laten maken

Steeds meer mensen kiezen voor Affiliate website laten maken. Dit komt omdat je met affiliate marketing commissies kunt verdienen door producten bewust of onbewust te verkopen via je website of blog. Het opstarten kost praktisch niks omdat je geen fysieke voorraad nodig hebt. Het enige wat moet gebeuren is een website of blog opstarten of je laat deze door een professionele webdesigner maken.

De commissies die je kunt verdienen bij de grote bedrijven variëren ongeveer tussen de 4-12 % per verkoop. Soms kun je ook een vergoeding krijgen als een bezoeker zijn of haar gegevens achterlaat voor advies of een offerte. Bij de wat minder grote bedrijven kunnen de commissies oplopen tot wel 60%. Het is dus een interessante manier om in de avonduren wat bij te verdienen. De meeste mensen hebben 2 tot 4 uur werk voor het bijhouden en aanvullen van de website of blog. Vaak verdienen zij €100,- of meer per week.

Er zijn ook duizenden euro’s mee te verdienen, maar dat vergt een stuk meer tijd die de meeste mensen niet hebben. Je zult ook merken hoe langer de website bestaat hoe meer bezoekers er gaan komen. Dit zorgt vaak voor wat extra inkomsten en gemiddeld kan dat wel oplopen tot zo’n 20% meer per maand na een aantal jaren. Als je regelmatig wat nu info toevoegt aan de producten dan boost je ze ook weer zodat je weer wat hoger in de zoekmachine komt.

WordPress Affiliate website laten maken

De meeste mensen die bij Webscores.nl een affiliate website laten maken kiezen voor een WordPress website. Dit komt omdat je met WordPress een heleboel tijd kunt besparen. Je hebt geen programmeerkennis nodig, want je kunt alles doen vanuit de backend. Als het design eenmaal gemaakt is hoef je alleen teksten te typen en een affiliate code in te voeren. Ook kun je gebruik maken van de Affiliate Held plugin. Deze gebruiken wij voor het importeren van een of meerdere producten. Dit omdat zij een connectie hebben met bijna alle Nederlandse affiliate programma’s. Daarna is het heel eenvoudig om een website of blog zelf bij te houden.

Wat kun je verdienen met een affiliate website?

Als je een affiliate website hebt laten maken dan is de basis gelegd voor het verdienen van geld. De meeste affiliate programma’s werken met commissies. Je krijgt dan een percentage van de verkoop. Soms kun je ook een hele kleine vergoeding krijgen voor kliks of als klanten hun gegevens achter laten. De vergoeding voor kliks is meestal een bedrag per 1000 impressies.

Commissies van grote bedrijven lopen op 12% en kleine/middelgrote bedrijven betalen vaak een percentage tussen de 30 en 60%. Dit omdat zij een nieuw product op de markt brengen wat nog niet echt bekend is van naam. Op deze manier realiseren zij snel bekendheid en daar wordt jij als affiliate marketeer dan ook voor uitbetaald. Hoe groter het bedrijf wordt hoe lager de vergoedingen meestal worden. Vaak wordt dit per kwartaal veranderd, maar soms kan dit ook per maand of week zijn. Hou dit goed in de gaten bij het affiliate programma waar je lid van bent.

Linkbuilding gebruiken om hoger in de zoekmachine te komen

Als je een affiliate website laat maken dan is Linkbuilding ook een belangrijk onderdeel. Dit kun je vaak zelf oppakken, maar je kunt dit ook aan ons uitbesteden. Met linkbuilding ga je op zoek naar links van andere websites die een stukje van hun waarde afdragen. Dit kun je heel makkelijk controleren met SEO tools of Mozbar. Het is belangrijk dat de websites al enige tijd bestaan, want dan hebben ze vaak een hogere waarde. De meeste ondernemers kiezen voor website met een Domein Autoriteit (DA) hoger als 20. Door aan linkbuilding te doen wordt er wat waarde aan jouw website of blog doorgegeven. Hoe meer goede links er naar jouw website verwijzen hoe hoger je in de zoekmachine komt. Vaak zorgt dit ook voor meer weergave in de zoekresultaten en daardoor ook meer bezoekers op je website.

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.