ABC Zaken
Image default
Materialen

De mooiste glazen scharnierdeuren kiezen doe je zo

Je ziet het niet voor niets in steeds meer woningen: glazen deuren. En als het gaat om glazen scharnierdeuren heb je volop mogelijkheden. Een mooie glazen deur biedt niet alleen heel veel sfeer, maar is daarnaast ook nog eens zeer praktisch. Zo creëer je optisch meer ruimte en komt er veel meer natuurlijk licht naar binnen. Wist je dat je heel veel soorten glazen scharnierdeuren kunt aanschaffen? Hier lees je alles wat je moet weten over het kiezen van deze deuren.

Glassoort en afmetingen

Bekijk eerst het type glassoort dat je mooi vindt. Zo kun je kiezen voor mat glas, maar ook voor helder glas of speciaal veiligheidsglas. Verder zijn er mogelijkheden om voor grijs gerookt glas te kiezen of voor een speciale glasdeur met een design of tekening. Je bepaalt helemaal zelf hoe jouw glazen scharnierdeuren eruit komen te zien. Verder is het belangrijk om naar de afmetingen van de deur te kijken: je kunt een glasdeur helemaal op maat laten maken, zodat deze perfect in het kozijn past.

Bepaal de uitvoering

Glazen deuren zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo kun je onder andere kiezen voor glazen scharnierdeuren, die aan een zijde open gaan. Je kunt dan nog bepalen welke kant jouw voorkeur heeft. Verder zijn er mogelijkheden om voor glazen schuifdeuren of pivoterende deuren te kiezen: allemaal in glas. Kijk goed naar de beschikbare ruimte en welke uitvoering jouw voorkeur heeft. Glazen scharnierdeuren zijn populair vanwege de ideale afmetingen voor in huis. Je kunt jouw bestaande binnendeuren dan ook gemakkelijk vervangen met stijlvolle glazen deuren.

https://www.glasdeuren.com

Gerelateerde artikelen

Glas op maat voor in je woning

Kan stucloper bij het oud papier?

De voordelen van een Velux lichtkoepel