​Ontdek een opwindende reis door de zakelijke wereld met onze boeiende website! Gemeenschap van mensen met een passie voor zaken.

Search
Close this search box.

Wat is het verschil tussen verkopen aan een koper en verkopen aan een investeerder?

February 25, 2022
Inhoudsopgave

Een bedrijfspand verkopen aan een koper is iets anders dan verkopen aan een belegger. In het geval van een koper verkoopt u het onroerend goed aan hen en zij zijn verantwoordelijk voor eventuele reparaties of onderhoud. Als u aan een belegger verkoopt, kopen zij het onroerend goed niet voor eigen gebruik, maar gebruiken ze het als huurwoning. Beleggers zijn op zoek naar eigendommen die hen een gestage inkomstenstroom kunnen bieden. Ze zijn op zoek naar bedrijfspanden die goed zijn onderhouden en in goede staat verkeren. Beleggers geven ook de voorkeur aan eigendommen in gebieden waar veel vraag is en waar de prijzen in de loop van de tijd zijn gestegen.

Wat zijn de voordelen van het verkopen van uw bedrijfspand aan een investeerder?

Commercieel vastgoed wordt meestal om verschillende redenen aan investeerders verkocht. Sommige mensen willen misschien van het onroerend goed af en willen zo snel mogelijk een koper vinden. Anderen zijn misschien op zoek naar een meer permanente oplossing en willen zich niet bezighouden met het gedoe van het verhuren van hun eigendom. Een van de grootste voordelen is dat bedrijfspanden vaak tegen een hogere prijs worden verkocht dan wanneer ze verhuurd zouden worden. Dit komt omdat beleggers bereid zijn in het onroerend goed te investeren door het te kopen, wat betekent dat ze het zich kunnen veroorloven om meer geld vooraf te betalen dan wanneer ze het alleen van maand tot maand zouden verhuren. Beleggers lopen ook minder risico omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat huurders huur betalen of schade veroorzaken (die uit hun zak zou komen). Er zijn veel voordelen aan het verkopen van uw bedrijfspand aan een belegger:

– De belegger betaalt u een hogere prijs dan wat u zou krijgen bij een onderhandse verkoop;

– De belegger zorgt voor al het papierwerk en de wettigheid die bij de verkoop komt kijken, waardoor u tijd en geld bespaart;

– U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van huurders of het beheren van reparaties;

– De belegger is verantwoordelijk voor eventuele vermogenswinstbelasting die verschuldigd kan zijn bij de verkoop van het onroerend goed, waardoor u geld kunt besparen op uw belastingen.

Hoe u uw bedrijfspand voor verkoop kunt voorbereiden

Om een bedrijfspand te verkopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de beste indruk maakt. U wilt er zeker van zijn dat het bedrijfspand representatief, schoon en netjes is. U moet er ook voor zorgen dat er geen veiligheidsrisico’s of potentiële gevaren zijn. Voordat u begint met het verkoopklaar maken van uw bedrijfspand, is het belangrijk om te bedenken welk type bedrijf of kantoorruimte u verkoopt. Bijvoorbeeld: heeft u een kantoorgebouw met meerdere huurders, dan moet u van alle huurders toestemming hebben voordat er werkzaamheden aan het bedrijfspand worden uitgevoerd. Als u een winkelruimte verhuurt, is het noodzakelijk om contact op te nemen met uw verhuurder en te bespreken wat hij graag zou willen doen met het bedrijfspand voordat u verder gaat. Als er geen huurovereenkomst is, kan het voor hen nodig zijn.

Het proces van het verkopen van uw bedrijfspand aan een belegger

Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw bedrijfspand kunt verkopen. Het proces van het verkopen van uw commercieel onroerend goed aan een belegger is een van de meest populaire opties. Het proces begint met een investeerder die op zoek is naar een nieuwe investeringsmogelijkheid. Zij zullen dan uw eigendom tegenkomen en beslissen of ze het willen kopen. Als ze dat doen, betalen ze u een aanbetaling en ondertekenen vervolgens een contract om het onroerend goed te kopen.

Gerelateerde

Berichten

recensies van ons

Ontdek ons brede aanbod aan productreviews, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van ondernemers en professionals te voldoen.